لازم است که دستگاه های تصفیه آب به صورت دوره ای و منظم سرویس شوند و فیلتر های آن ها تعویض شود. با توجه به لزوم سرویس نوبتی و تعویض فیلترهای دستگاه تصفیه آب جهت سالم نگه داشتن دستگاه و عملیات تصفیه آب بهتر، شرکت اوج سازان که خود وارد کننده انواع فیلترهای دستگاه تصفیه آب خانگی میباشد برای شما هموطنان گرامی پک سرویس کامل دستگاه های آب تصفیه کن خانگی و تعویض کلیه فیلترهای دستگاه را فراهم نموده است. اگر دستگاه شما مدت زمان زیادی سرویس نشده و یا فیلترهای آن تعویض نگردیده است، می توانید از خدمات سرویس کامل این شرکت استفاده نمایید و پس از مراجعه سرویس کار، جان تازه ای به دستگاه خود بدهید.

شرکت اوج سازان ، با داشتن بخش‌های مختلفی از تمامی رشته‌های مورد نیاز جهت انجام پروژه اعم از مهندسین آب و فاضلاب، عمران، تاسیسات الکتریکی و مکانیکی، افراد فنی و تجهیزات مورد نیاز در راستای رفع نیاز مشتریان عزیز قدم نهاده است تا در کنار ارائه راه حل جهت تصفیه آب و فاضلاب، پیشنهاداتی در جهت تولید برق، کود، آب، ... را به مشتریان عزیز ارائه خواهد داد.

کارشناسان تصفیه آب و فاضلاب با داشتن اطلاعات پایه‌ای مورد نیاز همانند آنالیز آب یا پساب مورد نظر، دبی و مقادیر دیگر، شروع به طراحی سیستم مورد نیاز جهت تصفیه کرده و سپس تیم متخصص به اجرای پروژه در مدت زمان تعیین شده می نماید. واحد تصفیه آب و فاضلاب شرکت اوج سازان  به سه بخش واحد تصفیه آب صنعتی، واحد تصفیه فاضلاب شهری و واحد تصفیه فاضلاب صنعتی تقسیم می‌شود که به اختصار به توضیح و عملکرد هر واحد در ادامه می‌پردازیم.

تصفیه آب صنعتی

ما در تصفیه آب صنعتی به طراحی، اجرا، راه‌اندازی و بهره‌برداری سیستم‌های تصفیه آب می پردازیم. اجزای این سیستم‌ها شامل پمپ‌ها، لوله‌ها، فیلتر‌ها، مواد شیمیایی(بازدارنده)، سیستم کنترل برقی، شیر‌ها، غشا‌ها، دبی سنج‌ها، شاسی و دیگر تجهیزات لازم می‌باشد. کاربرد این سیستم‌ها در مراکز صنعتی از جمله انواع کارخانجات، بیمارستان‌ها، کشاورزان، مکان‌هایی که نیاز به آب شیرین دارند و .... می‌باشند. پیش تصفیه در این دستگاه‌ها بسته به نوع آب متفاوت از سختی گیرها، دیونیزه کردن، فیلترهای شنی، کربن‌اکتیو، کارتریجی، غشاهای الترافیلتراسیون، میکروفیلتراسیون، لامپ فرابنفش، تزریق مواد‌شیمیایی و .... می‌باشد که توسط متخصص رشته مهندسی آب و فاضلاب تعیین می‌گردد.

تصفیه فاضلاب شهری

فاضلاب شهری چرا باید تصفیه شود:  به زبان ساده می‌توان گفت که فاضلاب چیزی نیست جز همان آب و یا مایعات مصرفی که در اثر فعالیت‌های گوناگون روزانه تولید می‌شود و مقدار آلودگی‌ها در آن بیشتر از حدود مجاز قانونی است. دفع نهایی فاضلاب معمولا به آب یا زمین صورت می‌گیرد. آبی که فاضلاب به آن دفع می‌شود، می‌تواند رودخانه، کانال، دریاچه، دریا و ... باشد. فاضلابی که به زمین دفع می‌شود نهایتا توسط نفوذ و تراوش به سفره‌های آب زیرزمینی می‌رسد، بنابراین دفع نهایی فاضلاب به آب‌های سطحی یا زیرزمینی می‌باشد. فاضلاب خانگی، که به عنوان فاضلاب شهری، فاضلاب بهداشتی، یا فقط فاضلاب نیز شناخته می‌شود، آب مصرف شده‌ای است که از تاسیسات بهداشتی در اماکن مسکونی، تجاری، کارخانه‌ها و سازمان‌های متعدد یک شهر یا مجتمع مسکونی تخلیه و به سیستم‌های جمع آوری فاضلاب انتقال می‌یابد.

شرکت اوج سازان  قادر به ساخت سازه‌های فلزی و بتنی در راستای تصفیه فاضلاب بهداشتی با توجه به مشخصات پروژه می‌باشد. کاهش یا حذف آلودگی، بستگی به سطح تصفیه دارد. در صورتی که هدف ما از تصفیه، فقط دفع فاضلاب تصفیه شده به آب‌های سطحی یا زمین باشد، باید غلظت مواد تشکیل دهنده خاص به حدود مجاز که از طرف شهرداری‌ها یا نهاد‌های کنترل آلودگی تعیین می شود، کاهش یابد. به طور مثال در اکثر موارد غلظت BOD5 فاضلاب برای تخلیه به محیط زیست باید 30 میلی گرم بر لیتر و یا کمتر باشد. از طرف دیگر، برای استفاده مجدد از فاضلاب تصفیه شده در برخی از صنایع، غلظت مواد مخصوصی در فاضلاب به یک سطح مشخص کاهش یافته و یا کاملا با توجه به نیاز حذف می‌شود.

مهندسین ما با تسلط کامل بر فرایندهای مختلف فیزیکی، شیمیایی و یا زیستی تصفیه فاضلاب، بهترین و مناسب‌ترین تصمیم‌گیری‌ها را خواهند کرد. روش‌های تصفیه به طور کلی بر دو قسمت عملیات واحد و فرایند‌های واحد تقسیم‌بندی می‌شوند. قسمتی از تصفیه که در آن نیرو‌های فیزیکی اهمیت خاصی دارند به عنوان عملیات واحد شناخته می‌شود که شامل آشغال‌گیر، اختلاط و انعقاد، لخته سازی، ته نشین سازی، شناور‌سازی و ... می‌باشد. فرایندهای واحد قسمتی از تصفیه که به حذف آلودگی‌ها توسط اضافه کردن مواد شیمیایی مثل (گند‌زدایی فاضلاب، رسوب دهی فسفر، اکسایش، انعقاد شیمیایی) و یا با استفاده از روش‌های زیستی (فعالیت های میکروبی) همانند (فرایند رشد معلق و چسبیده) می‌پردازد. یک تصفیه‌خانه متداول معمولا دارای تلفیقی از این فرایندها می‌باشد که توسط متخصصین آب و فاضلاب شرکت اوج سازان  مورد ارزیابی و تصمیم گیری قرار می‌گیرد.

تصفیه فاضلاب صنعتی

پرسنل متخصص شرکت اوج سازان  با بهره گیری از دانش فنی و مشخصات فاضلاب صنعتی مورد نظر توانایی صفر تا صد انجام پروژه اعم از ارائه شرح خدمات، آنالیز پساب، طراحی، اجرا، راه اندازی و بهره برداری را دارا می‌باشند. در زیر به برخی از خدمات ارائه شده توسط تیم متخصص در روند سامان دهی فاضلاب صنعتی توسط شرکت اوج سازان  می‌پردازیم؛

  1. شناسایی کامل فرایند صنعت مورد نظر
  2. دسته بندی از لحاظ جایگاه آب‌ بر بودن آن
  3. بررسی به جهت جداسازی فاضلاب
  4. بررسی کمی و کیفی فاضلاب در هر فرایند تولید
  5. امکان سنجی مجدد فاضلاب در فرایند دیگر
  6. بررسی اثرات زیست محیطی فاضلاب صنایع مورد نظر
  7.  بررسی استاندارد مورد نیاز جهت تخلیه به آب پذیرنده
  8. بررسی به جهت انتخاب فرایند تصفیه فاضلاب
  9. ایجاد شبکه جمع آوری فاضلاب جهت تجمیع فاضلاب در هر واحد صنعتی
  10.  طراحی تصفیه خانه بر اساس دبی واحد صنعتی یا صنایع مورد مطالعه
  11.  تهیه Mass balance فرایند مختلف تصفیه فاضلاب
  12.  مدیریت لجن و تولید انرژی
  13. مدیریت هزینه‌ها

وظایف اصلی تیم متخصص تصفیه فاضلاب صنعتی شرکت اوج سازان  به شرح زیر می باشد:

 وظیفه اول: شرح پروژه پیشنهادی و ارائه پروپزال

 وظیفه دوم: جمع آوری، ارزیابی و ارائه داده‌های پایه مربوط به ویژگی‌های زیست محیطی

 وظیفه سوم: ملاحظات قوانین، مقررات و استاندارد‌های ملی تخلیه به محیط زیست

 وظیفه چهارم: ارزیابی تاثیرات مثبت و منفی پروژه

 وظیفه پنجم: تاثیر امکان پذیری استفاده دوباره از آب

 وظیفه ششم: مدیریت لجن و تولید انرژی

 

و اکنون چرا فاضلاب کارخانجات یا صنایع باید تصفیه شوند؟

کمبود آب شیرین، خطر بروز جنگ‌ها، مسائل بهداشت عمومی، کاهش تولیدات غذایی و ممانعت از گسترش تولید صنعتی را در پی دارد و این مسائل به نوبه خود، محیط زیست را تهدید می‌کند. فاضلاب‌های صنعتی تصفیه نشده، آلاینده‌های خود را به آب شیرین و شور وارد می‌کنند. قابل توجه است که این آلاینده‌ها نهایتا به دریا می‌رسند و اثرات متنوعی را برجای خواهند گذاشت که از جمله به موارد زیر می‌توان اشاره کرد؛

  1. اثرات فیزیکی: که باعث می شود ماهی‌ها نتوانند طعمه‌های خود را ببینند و حتی ممکن است آبشش ماهیان مسدود شود و راه تنفس آنها بسته شود و در نهایت باعث مرگ ماهی‌ها شود و یا با کاهش دادن اکسیژن محلول در آب باعث مرگ آنها شود یا با کاهش نفوذ نور خورشید به آب عمل فتوسنتز گیاهان دریایی را کاهش دهند. حد مجاز جامدات معلق فاضلاب که به محیط تخلیه می‌شود، معمولا بین 30 تا 50 میلی گرم بر لیتر می‌باشد. فاضلاب‌های صنعتی حاوی مواد روغن و چربی هستند که ماهیت آلی و گاها معدنی دارند و باعث کاهش نفوذ نور و اکسیژن به آب می‌شوند. این پساب‌ها عموما دارای دماهایی بالاتر از دمای محیط هستند و باعث شوک دمایی به آب و مرگ گونه‌های حساس در آب می‌شوند و همچنین اکسیژن موجود را کاهش می‌دهند.
  2. اثرات اکسیداسیون و اکسیژن محلول باقیمانده: جلبک‌ها در بالا بردن میزان اکسیژن در آب از طریق فتوسنتز، نقش مهمی ایفا می‌کنند. وجود مواد آلی و غیر آلی ناشی از فاضلاب‌های صنعتی باعث فرایند‌های بیولوژیکی و شیمیایی می‌شود که به نوبه خود کاهش شدیدی از اکسیژن را در آب نمایان می‌کنند تا حدی که شرایط بی هوازی را بوجود می‌آورند.
  3. اثرات سمیت و پایداری مواد: این اثرات ممکن است ناشی از مواد آلی، معدنی، پلاستیک ها، داروها، آفت کش‌ها، فلزات سنگین و دیگر مواد موجود در فاضلاب‌های صنعتی باشد که بر روی سیستم‌های بیولوژیکی تاثیر‌گذار هستند. حتی مقادیر اندک این مواد می‌توانند در آب باعث واکنش‌های شیمیایی و فیزیکی شوند و باعث انتقال بیماری‌های خطرناک برای انسان‌ها و حیوانات شوند. این مواد پس از ورود به بدن انسان به صورت گاها پایدار باقی می‌مانند و در بدن انسان تجزیه نمی‌شوند، در بدن تجمع می‌کنند و اثرات مخرب سرطانی و غیر سرطانی را بر روی سلامتی انسان‌ها می‌گذارند.
  4. اثرات اوتروفیکاسیون: تخلیه فاضلاب های صنعتی و بهداشتی به محیط زیست که حاوی ترکیبات نیتروژن و فسفر می‌باشند ممکن است باعث تغییر وضعیت غذایی انسان‌ها و حیوان‌ها شود که از اثرات آنها می‌توان به رشد بیش از حد جلبک‌ها در آبها، افزایش کدورت، کاهش اکسیژن و مسائل ناشی از سمیت گردد.
  5. اثرات بیماری زایی: آلاینده‌ها، میکروب‌ها و ویروس‌های موجود در فاضلاب صنعتی، حیات ماهیان و انسان‌ها را تهدید می‌کنند و نهایتا غذای انسان دارای اثرات سرطانی و غیرسرطانی خواهد بود و با بیماری‌های متنوعی انسان‌ها را درگیر خواهند کرد.

با توجه به اثرات ذکر شده تصفیه فاضلاب صنعتی یک امر الزامی است تا از طریق آن، حداقل مسائل مربوط به پارامترهای زیر تحت کنترل قرار گیرند:

  • جامدات معلق (SS)
  • دما
  • روغن و چربی (O&G)
  • BOD & COD
  • pH
  • TDS
  • فلزات یا ترکیبات ویژه
  • نیتروژن و فسفر
  • میکروارگانیسم‌ها و ...